Friday, July 22, 2011

Jangan Ego

Posted by sititography at 8:45 PM
Semua orang mesti ada sikap ego... biasa la tu kan ? kadang-kadang kita tak boleh mengawal rasa dan perasaan kita sendiri...walaupun sebenarnya langsung tak terniat dihati untuk jadi seorang yang ego pun tapi sebab hati yang mendesak secara tak sengaja kita jadi ego... dan kerana peragai tu kadang-kadang membuatkan kita menyesal.... semua ini terjadi sebab diri kita sendiri tak mau mengaku kalah nak menang sendiri.

Selalunya benda-benda ni terjadi pada pasangan bercinta la.. Bila salah seorang daripada hampa buat salah dia bukan nak mengaku salah tapi siap set dalam kepala dia "i am always right" ego tinggi sangat konon tak kan mengalah...

Kalau macam tu sampai bila pun masalah tak selesai sebab masing-masing tak mengalah... payahlah macam tu.. bila keadaan bertambah tegang mesti masing-masing mendiamkan diri.. hang tak call aku dan aku pulak tak mau call hang... biar la apa nak jadi kan ? tapi pada hakikatnya dalam hati dan setiap detik dok tunggu sms masuk kan ?
tunggu dia pujuk hampa kan ? tapi sebab masing-masing ego memang jawabnya tak ada la apa-apa sms pun tunggu la sampai berjanggut putih pun...

Aku percaya dan akhirnya diri hampa sendiri yang teruk kan ?
mana taknya mesti makan hati berulam jantung kan ?
adooii kesian gila kan ? kalau tak mau benda tu jadi hanya ada satu jalan saja iaitu mengalah lah...
tak salah kalau kadang-kadang kita mengalah...


Moral the story jangan pentingkan diri sendiri.......

0 comments:

 

Expression SHM Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review