Thursday, March 31, 2011

Tangan yang memberi

Posted by sititography at 6:54 AM 0 comments Links to this post

Orang cakap tangan yang memberi itu lebih mulia dari menerima kan ??

2 lah perpatah melayu yg selalu kita dengar...

ada yg suka memberi ada jugak yg suka terima aja...

macam kes sorang kenalan aku neh la....

aku tak kisah kalau kdg2 aja tapi neh rasanya dah melampau dah....

bila ada ja masalah duit mesti uat2 baik uat ayat2 kesian...

konon tagih simpati la tapi yg biol nya aku neh layankn aja...

tolong je dia walaupun 2 hanya drama pisau cukur dia ja...

ntah la mungkin aku neh jenis senang sgt  percaya & simpati kt orang...

tak pikir panjang dah terus aje tolong...

pdhal aku sedar yg aku dah kena kencing ...

siot aje suka hati dia ja kencing aku...

xpala aku xmau balas ape2 kat dia lantak dia la....

tapi egt kalau aku tak halalkan jenuh dia nak mencari aku di akhirat nanti.... 


egat kalau nk cukur orang 2 kena la bijak sikit ....!!
 



Tuesday, March 22, 2011

Al-Fatihah :(

Posted by sititography at 11:48 PM 0 comments Links to this post

Al-Fatihah ...............

ari selasa yang lepas tepat jam kol 8.30pm pada 15/03/2011 tepon aku berbunyi.....

aku tengok my home calling, aku angkat la uat mcm biasa....

lagipun family aku memang selalu dok call aku....

tak sangka call 2 merupakan call yang menyedihkan buat aku ......

bila aku jawab je call 2......




aku :: hello...assalamualaikum ....

yaya :: hello .... weh hang nak tau dak ?? (salam aku pun xjawab)

aku :: tau apa ??

yaya :: tok mama dah meninggal ....

aku :: la ya ka ?? mmmmm (diam sat)

** yaya terus pas fone kat mak aku

mak :: ha hajar tok hang dah habis da tadi....

aku :: ok2 cek balik la ni jugak....

mak :: ok baik2 bawak keta p ambik nana sekali....

aku :: ha baik ok assalamualaikum....

mak :: wasalam....



aku pun sepantas kilat isi baju dalam beg terus siap2....

terus p ambik sepupu aku kt uia....

laju tak laju guk la kol 1.30am dah sampai penang....

sampai je depan umah aku tengok dah ramai orang...

penuh dengan kereta sedara mara aku....

masuk je dalam rumah semua orang tengah sedih..

aku pun tersa tapi aku kuatkan hati supaya jgn menangis....

kehilangan nenek aku memang amat dirasai....

apa2 pun yang hidup pasti akan mati ......



semoga arwah akan dilindungi allah dan berada bersama golongan orang2 yang beriman....





Sunday, March 13, 2011

Rindu yer

Posted by sititography at 9:26 PM 0 comments Links to this post

Awak rindu saya yer ...... ??

tapi best jugak main rindu rindu ni kan ??

baru la dapat test power kuat ke x hati ni bila jauh jauh .....

ala zaman sekarang dah canggih ade teknologi what....

sms call video call pun buleh kan ??

jadi rajin2 la ye sms call & video call dengan saya .....


I miss u tooo ........ :)

Tuesday, March 8, 2011

Pe faedah entah

Posted by sititography at 8:13 PM 0 comments Links to this post


bertengkar ???

ada faedah ke sebenarnya ??

bagi aku xde faedah pun tapi sebenarnya membuatkan kepala hotak serabut...

bila dalam keadaan tengah bertengkar dengan seseorang nak pulak orang yang giler kite sayang kn ?

perghhh!!  nak uat ape benda pun xbuleh semua jadi jam....

mana taknya 24jam duk pikir pasal benda 2....

tapi ada kalanya pertengkaran neh xdapat dielakkan dia tetap berlaku walaupun kite xnak....

dalam keadaan tengah marah faham2 la sumer bahasa yang digunakan adalah bahasa yang xpatut pun...

bila aku buat kajian la punca pertengkaran itu terjadi adalah disebabkan....

1- Curang
2- Bohong
3- Masalah kewangan 
4- Orang ketiga 

tak dak benda lain dah ini ja sebab gaduh so kalau sayangkan hubungan 2 kena la minta maaf kan ??

dan lepas 2 kena la berubah jangan la buat lagi benda 2....

tapi kalau gatai nak buat jugak hmmmmmm.....


 lu pikir la sendiri hahahaha :)






 

Expression SHM Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review