Tuesday, September 6, 2011

Balik Kampung Raya 2011

Posted by sititography at 2:19 AM
Perjalanan jauh tak ku rasa kerna hatu ku melonjak sama ingin berjumpa sanak saudara yang selalu bermain di mata.. nun menghijau gunung ladang dan rimba langit nan tinggi bertambah birunya deru angin turut sama berlagu semuanya bagaikan turut gembira... balik kampung oh oh balik kampung hati girang...!

Huyooo best giler kan kalau nak balik kampung.. sampai nak tidoq malam pun tak lena punya semangat nak balik kampung.. buruk macam mana pun keadaan kampung kita tapi nikmat kalau dapat balik kampung... bagi hampa yang tak ada kampung sudah pasti lah tidak merasa kenikmatan dan kemeriahan indahnya nak balik kampung tapi bagi aku yang duduk jauh dari keluarga saat-saat macam ni lah yang aku nanti-nantikan... terus teringat suasana rumah, riuh rendah rumah dengan suara adik-adik dan emak aku.. dan paling best rindu mak masak makanan yang sedap giler tu!

Ok kali ini aku balik bukan sorang tapi berdua siap konvoi lagi dengan sorang kawan aku yang kerja kat hukm.. janji pukul 10am tapi macam biasa lah janji kan? last-last pukul 11am baru gerak dari kuala lumpur.. semangat nak balik kampung drive agak laju jugak... mampus..! harap-harap clear lah dah kena saman.. amin :) alhamdulillah akhirnya sampai jugak kami kat penang! dan paling best hari tu kami berbuka kat luar pekena ikan bakar stone bay.. sedap jugak...!


Selamat pulang ke kampung semua hati-hati drive :)

2 comments:

skunksenn zone said...

asal tak ceta ang kena risik hehe

sititography said...

uihh mna ade kena risik.. pandai2 ja hang ni :)

 

Expression SHM Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review